divendres, 26 de novembre del 2010

Comencem

Després d'una pausa-café mamprenem les tasques que ens han encomanat a la quarta edició del curs Fomentar la Lectura en la Societat del Coneixement, curs promogut per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

A la primera sessió vam tindre el plaer d'escoltar de primera veu,  Josep Antoni Fluixà, qui ens va explicar, amb moltes il·lustracions i anècdotes, com es crea un pla lector. El seu coneixement mestre va ser completat per les experiències molt interessants de Felip Kervarec i Cristina Marqués. Per acabar Fernando Lliso ens va documentar la part més tècnica de la sessió i ens va animar a visitar l'exposició "Joanot Martorell i els literats valencians del segle XV" a la Biblioteca Valenciana  on s'exposen els tres únics exemplars del Tirant de 1490.

La segona sessió molt més pràctica, amb pissara-clarió tradicional, pissarra digital, canó retroprojector i un ordinador per cap i barret, va ser la prova de foc del nostre contacte amb les TIC. Que si feu-vos un gmail, enceteu un bloc,etc... Sort, que d'entrada Rosa Mengual i Joan Carles Girbés ens van conduir per l'exploració d'altres blocs i pàgines web d'interés. L'apoteosi digital vingué de la mà de dos experts, Josep Lluís Ruiz i Sergi Mestre, novadors, que ens van ajudar a encetar aquesta tasca d'emblogats.

1 comentari: