diumenge, 28 de novembre del 2010

Premis Nacionals

Ana Juan és la guanyadora del Premi Nacional d'Il·lustració 2010, premi atorgat pel Ministeri de Cultura pel conjunt de la seua obra.

Aquesta il·lustradora valenciana, llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, ha col·laborat en revistes com Madriz, El Víbora, Metal Hurlant, Marie-Claire, New Yorker i diaris com El País i El Mundo. Les seues obres han estat exposades en ciutats com Ginebra, Madrid, Sevilla, Nova York, València i Barcelona, entre altres.

Fins avui no coneixia el nom d'aquesta artista ni, evidentment, sabia que li havien concedit aquest premi. Ara bé, quan he visitat la seua pàgina web me n'he adonat que alguns dibuixos de portades de llibres sí em són familiars de veure'ls a catàlegs o llibreries. És una llàstima com desconeguem els noms dels il·lustradors de llibres i en canvi sí que les seues obres ens són familiars. Haurien de tenir una publicitat semblant a la dels autors dels textos.



Agustín Fernàndez Paz va guanyar l'any 2008 el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil, atorgat pel Ministeri de Cultura, per l'obra O único que queda é o amor. 

Aquesta (Només ens queda l'amor) i altres obres escrites en gallec han estat traduïdes i publicades per l'editorial Bromera. Jo he llegit alguna traducció com Cartes d'hivern i Aire Negre perquè ens la van oferir com a lectura obligatòria a l'institut.



Imatges 
http://www.newyorkerstore.com/  i  http://www.xerais.es/

1 comentari: