divendres, 3 de desembre del 2010

Llibres a l'abast de tots


 Ja no hi ha excusa per a no llegir. La Xarxa de Lectura Pública Valenciana posa al nostre abast qualsevol llibre, fins i tot aquells en què no pensàvem. Si estem decidits a llegir només ens cal fer-nos el carnet de socis de les biblioteques valencianes, per a la qual cosa hem d'aportar només una fotografia de carnet. Amb això ja tenim la  possibilitat de llegir i l'oportunitat de trobar un llibre determinat o qualsevol a l'atzar, si ens pica la curiositat.
Podem triar al catàleg un títol, per exemple La casa de gel de Joan Pons, novel·la guanayadora del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira 2009. Si a la nostra biblioteca no està o no es troba disponible, podem a través de la xarxa encomanar el prèstec a una altra biblioteca. Continuant amb l'exemple la demanaríem a la Biblioteca Pública Municipal de Xilxes on es troba disponible, o també a d'altres de la comarca de l'Horta Nord com la Biblioteca Pública Municipal de Meliana.
Aquesta és una bona manera de democratitzar la lectura, de posar els llibres a l'abast de tothom. És la millor notícia de la globalització.

Fotografia de http://www.flickr.com/photos/21223234@N00/3333311950

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada