dimecres, 1 de desembre del 2010

Tot recordant Enric Solbes


L’imaginari popular és inesgotable. Quan pensem en les rondalles valencianes ens ve al cap el mestre Enric Valor, tanmateix l’any 2008, un altre escriptor valencià, Josep Franco, en va escriure unes altres sota el mateix títol, Rondalles valencianes. Aquesta obra, publicada dins la col·lecció «Grans Obres Bromera», responia a una edició molt acurada amb dibuixos d’Enric Solbes.

Malauradament, un any després de la publicació, el vint de desembre, l'il·lustrador d'aquest llibre moria de forma prematura a l'edat de quaranta-nou anys a conseqüència d'un vessament cerebral. Aquesta pèrdua va deixar orfes molts lectors valencians, ja que havia estat ell qui havia posat imatges a molts dels llibres que, sobretot a l'editorial Bromera, s'havien publicat fins el moment.

Havia nascut l’any 1960 a Alcoi i amb dèneu anys havia fet la seua primera exposició. Després va dissenyar un centenar de cartells, calendaris, imatges corporatives i, sobretot, més de quaranta llibres infantils i juvenils. Com a dissenyador gràfic, una part important del seu treball va estar presentar gràficament els llibres de Bromera i els espectacles d’Albena Teatre.

Si consulteu la seua pàgina trobareu que els seus dibuixos i cartells us són ben familiars ja que ha portat el pes de la imatge en campanyes de lectura, fires del llibre, biblioteques, festivals corals, concursos de bandes de música... per tot arreu de la nostra geografia. La seua obra és, en quantitat i qualitat, extraordinària i, com la de tots els bons artistes, perviurà per sempre.

Imatge extreta de http://www.bromera.com/

1 comentari: